Glutenintolerans - Celiaki och håravfall - mineral-vitaminbrister

Alopecia Areata (fläckvis håravfall) är direkt knutet till glutenintolerans/celiaki och då bristerna på flertalet vitaminer och mineraler som uppstår genom den skadade tarmslemhinnan som inte kan ta upp näring på rätt sätt och framförallt då av det ytterst viktiga Zinket.


*Vid glutenintolerans/celiaki påverkas sköldkörtelns funktion (hyper eller hypotyreos) , hypotyreos eller låg sköldkörtelfunktion är en av de vanligaste symtomen till diffusa håravfall.


*Glutenintolerans/celiaki ger även upphov till brist på bla biotin, ett B-vitamin, behövs för normalt hår och naglars tillväxt, detta tillsammans med generell övrig mineralbrist pga den skadade tarmslemhinnan är också ett vanligt problem som leder till håravfall.


*Kvinnor med obehandlad glutenintolerans/celiaki går igenom tidig menopaus som också är en bidragande faktor till förlust av hår.



*Vill du läsa mer i ämnet om den processade mjölkens och det moderna spannmålets skadlighet kan du göra det i boken "de vita gifterna - Gluten och Mjölk" Del 1 som du finner här: Kunskapskällan  

0 comments:

Post a Comment