Celiaki och Zinkbrist - vita fläckar på naglarna

En påminnelse om Zinkbrist.




Brist på zink uppstår vid glutenintolerans/celiak/mejeriintoleransi och bristen är en allvarlig markör på att något är fel.
Flera olika symptom på zinkbrist avspeglar sig i naglarna som: vita fläckar, ränder, gropar eller som sköra naglar.


Mängder av felaktiga påståenden från "expertis" florerar om varför vita fläckar uppstår på naglarna, att det tex skulle bero på "nagelskada, klämskada, slag mot nagel"...osv


Hälsokost och skönhetsvård drar årligen in stora belopp på felaktig behandling och felaktiga tillskott som endast tillfälligt kan avhjälpa besvären men som döljer den allvarliga grundorsaken till zinkbristen.


En kontroll av zinknivåer är absolut inte det första en läkare föreslår, "eliten" inom vården vet man vilken stor betydelse detta ämne har i kroppen.
Bristen uppkommer uteslutande vid en skadad tarmslemhinna (glutenintolerans/celiaki/mejeriintolerans) som är ett allvarligt tillstånd som "läkarelit" velat dölja sedan 70-talet då man förstod omfattningen av det moderna  spannmålets skadeverkningar.
Man försöker kollra bort allvaret i frågan genom att säga att endast 1 % av svenskarna (1/1000) lider av spannmålsskador, men siffran är betydligt högre än så.


Vid brist på zink kan ett antal besvär uppstå:


* Hudbesvär som psoriasis, eksem, oren hy, acne, långsamt läkande av sår, bristningar i huden, mjäll, håravfall, vita fläckar på naglarna och sår på skenbenen.
* Mentala tillstånd som apati, irritation, depression, aggression och dålig inlärningsförmåga.
* Cirkulations- och blodsjukdomar som åderförkalkning, för högt blodtryck och blodbrist
* Matsmältningsbesvär på grund av nedsatt produktion av matsmältningenzym, magsår.
* Hormonella besvär som sockersjuka, sterilitet, impotens, nedsatt produktion av mjölk hos ammande kvinnor, missbildningar av foster, störningar i utveckling och tillväxt, dålig spermiekvalitet, prostatabesvär och menstruationssvårigheter.
*Nedsatt smak- och luktförmåga, dålig andedräkt, dålig smak i munnen,illaluktande kroppslukt, vit beläggning på tungan, viktförlust, trötthet, ökad mottaglighet för infektioner, nedsatt resistens mot stress, vissa njur- och leverbesvär, cancer och senilitet, 
*Zink lagras bland annat i ögonen och låga zinkvärden kan medföra synförändringar och svårt att skilja på blåa och gröna nyanser. Begär efter salt och kolhydrater är väldigt vanligt vid zinkbrist.


LÄS VIDARE OM ZINKETS VIKTIGA BETYDELSE: HÄR

*Vill du läsa mer i ämnet om den processade mjölkens och det moderna spannmålets skadlighet kan du göra det i boken "de vita gifterna - Gluten och Mjölk" Del 1 som du finner här: Kunskapskällan  

0 comments:

Post a Comment