Födoämnesallergi-Intolerans-Källor till Gluten-Kasein


En enkel sammanställning att tänka på om man vill undvika Gluten och Mjölkprodukter.

Källor till Gluten är:
- Allt som innehåller vete, korn, råg, havre (havre kan i vissa fall accepteras av Glutenintoleranta) och spelt [en art av vete som odlas i delar av Europa sedan urminnes tider, och nu ofta är en "hälsokost"].
- Allt som innehåller orden Gluten, Gliadin och Glutenin.
- Livsmedel som uppger att de kan innehålla spår av vete /korn/råg/havre och Gluten.
- Maltodextrin / malt (om det inte sägs det härrör från ris eller majs).
- Sojasås (såvida det inte anges Glutenfri).
- Flingor/Corn flakes (om det inte sägs att den är Glutenfri och / eller härrör från ris eller majs).
- Hydrolyserat vegetabiliskt protein (HVP).
- Bulgur, couscous, durumvete, DINKLE, kamut, mannagryn och rågvete.

Källor till kasein inkluderar:
-Allt som innehåller mjölk,(även skummjölkspulver) yoghurt, ost, smör, grädde, glass, getmjölks framställda produkter, mm
-Torr mjölksubstans.
-Vassle.
-Soyaost kan innehållla kaseinat.
-Allt som säger kasein eller kaseinat.

*Komjölk är världens mest överskattade livsmedel - Endast lämpat för kons kalv !

Det finns bevis för att hormoner från kon som återfinns i mejeriprodukter  hämmar/blockerar kalciumupptaget hos människan.

Massor av friska barn klarar sig utmärkt utan mjölken, det är inte mjölken barnen behöver utan kalcium.
-------------------------------------

Vanliga födoämnesallergi och
Intolerans symtom / tecken:

-Ökad slemproduktion i svalg, regelbundet harkel, hosta

-Luftvägsbesvär (ibland akuta)

-Klåda på tungan eller fläckig tunga

-Mörka områden och / eller blå, svart eller rosa cirklar runt ögonen

-Kliande näsa

-Nästäppa eller postnasalt dropp

-Röda ögon, näsa, ansikte

-Onormalt röda kinder / näsa och / eller rodnader i ansiktet

-Öron (rött till synes utan anledning)

- Klåda/irritation i ögonvrå/ögon

- Hudproblem (eksem, utslag eller blek ring runt mun, dermatit, klåda, "brännande" känsla i huden, myrkrypningar under huden, stel hud, etc.)

-Diarré eller lös avföring eller förstoppning

-Magsmärtor, uppkördhet, illamående, direkta toalettbesök efter måltider

-Ökad frekvens av avföring

-Känslan av att må bäst av att hoppa över måltider

-Olust känsla inför vissa livsmedel

-Oförklarliga intermittent + / - plötsligt irritabilitet, depression, hyperaktivitet, ångest, ilska, gråt, fnittrande, raseri, vulgaritet, vill inte bli berörd

-Oförklarliga intermittent + / - plötsliga förändringar i gång, läsa, skriva, tala

-Trötthet / slö
 *Vill du läsa mer i ämnet om den processade mjölkens och det moderna spannmålets skadlighet kan du göra det i boken "de vita gifterna - Gluten och Mjölk" Del 1 som du finner här: Kunskapskällan  



0 comments:

Post a Comment