Boken om kopplingen mellan kost och sjukdomar är nu klar !


Den efterlängtade boken i serien "de vita gifterna"om vår kost och olika sjukdomar i spåren av denna är nu klar !

Boken är den första i serien "de vita gifterna" och har vid omarbetningen samtidigt utökats från tidigare 414 sidor till att nu omfatta hela 468 (!) sidor späckade av information.

I Mars 2011 öppnades denna blogg  ”Gluten och mjölk är källan till dom moderna sjukdomarna” som snabbt fick mer 150 000 tusen besökare på lite över ett års tid.

I denna bok sammanställs nu mer än 7 års studier bakom upphovet till det moderna samhällets sjukdomar och hur maten spelar en betydande och avgörande roll.

Genom bloggen har 1000-tals personer kunnat identifiera källan till olika besvär.


Känner du dig helt tillfreds med din doktors svar och litar du fullt ut på dina provsvar ?  Om inte, då ska du läsa denna bok som kommer att ger dig en annan syn på kostens betydelse i våra liv och kanske även svaren på dina besvär.

TV4 har gjort mängder av besök på denna blogg och intressant nog togs ämnet upp till behandling i "Efter 10" och "Dom vita gifterna" med Malou von Sivers som programvärd.

Boken visar även dom tydliga kopplingarna mellan kosten och tex diabetes hos barn/vuxna och även bokstavssjukdomarna som allt fler barn och även vuxna diagnostiseras för.

Ämnet sädesslagen och dess historia behandlas också, och hur det svenska vetet redan 1901 "modifierades" genom på kromosombasis dvs förändring av antalet naturliga kromosomer, en tidig variant av "GMO" förädling som sedan kom att visa sina negativa effekter på hälsan under dom följande 100 åren fram till våra dagar.

LCHF kosten som blivit allt populärare, behandlas också och vad som man bör se upp med runt denna kost, vilket innebär "A och O" för den som uppbär kostrelaterade sjukdomar och överkänsligheter.


 
Boken behandlar också ingående våra “åldersrelaterade sjukdomar” som ofta inte kopplat till ålder utan till kosten, bla demens, alzheimers, ledbesvär och reumatiska sjukdomar. Andra sjukdomar som vi direkt hänskjuter till ålder är prostatainflammation och därpå följande cancer, även här spelar kostens roll och betydelse in.

Fall av fibromyalgi har ökat lavinartat på 30 år och kopplingen till kosten är fullt säkerställd.
Sjukdomarna MS och ALS som ökar i västvärlden visar sig i allt fler undersökningar också ha kopplingar till vår tids kost.  

Endometrios har ökat och diagnostiserats allt längre ner i åldrarna och än idag klassar faktiskt många av den äldre generationens läkare dessa besvär som psykosomatiska vilket är helt uppåt väggarna.

Ökningen av psykiska besvär och förskrivningarna av preparat inom denna kategori har skenat dom sista 10 åren. Diagnostiseringar som bipolär sjukdom, schizofreni, psykoser, depressioner, med mera utreds näst intill aldrig för bakomliggande orsaker.

Intressant att notera här är att den som söker till tex vårdcentral/sjukhus för besvär utsätts nästan obligatoriskt för provtagningar av olika slag innan läkaren förskriver medicin. Inom psykiatrin räcker det oftast med patientens berättelse så förskrivs preparat och väldigt ofta narkotikaklassade och starkt vanebildande.

Många gamla människor åtföljs ofta av ett helt apotek av mediciner och tabletter när det finns garanterat bättre alternativ i form som att se över kostens roll, att våga öppna vägarna för alternativ till den inrutade "husmanskosten" som orsakat mycket onödigt lidande och i många fall en förtida död.

Rubbningar i sköldkörteln och dess funktioner genom just vår moderna kosthållning, blir allt vanligare och fallen kryper också längre ner i åldrarna som nu diagnostiseras för hypotyreos alt hypertyreos. Besvär med högt blodtryck står också för en markant ökning bland befolkningen.

Det är dags att sätta ner foten en gång för alla och ärligt och öppet redovisa källorna till många sjukdomar hos barn, vuxna och hos dom gamla, det är dags att belysa det fullständigt vansinniga och idiotiska tablettmissbrukande som många läkare förskriver nästa på "rutin" i stället för att gå till botten med orsakerna.

Boken har på kort tid blivit populär och är den första i sitt slag någonsin och är unik på den svenska marknaden. Den sticker ut hakan rejält och vågar visa upp det som tidigare aldrig förevisats eller debatterats i Landet Brunsås.(Sverige) 

Den rekommenderas även till läkare/läkarstuderande som ett komplement till befintlig medicinsk litteratur som oftast inte upptar ämnet med kost/näringslära och sjukdomskopplingarna i någon större utsträckning.

Boken om "de vita gifterna" är nu omarbetad i 3:e upplagan och har utökats till 468 sidor (tidigare 414) och kostar nu 189 kronor + frakt.

*Önskar du att beställa/boka ett eller flera exemplar av boken kan du göra det genom att besöka Kunskapsbutiken: Här

För eventuella frågor går det bra att skicka ett mail till: mickeskribent@gmail.com







0 comments:

Post a Comment