Saxade kommentarer från min grupp på Facebook rörande Glutenfrågan och moderna sjukdomar:
Diana Hultberg
Vill ni skriva hur länge ni levt glutenfritt och laktosfritt idag? Kul att se hur många det har blivit för alla här
inne och en stor uppmuntran för Micke som jobbar så hårt med er alla :-)
--------------
Marianne Mård
Jag är så glad att jag har fått ögonen öppnade för Glutens påvärkan av hälsan .Tänk om jag hade fått veta innan jag drabbades av så många sjukdomar som nu finns i min kropp.Men jag tror på bättring nu :)
--------------
Kauko Antbacke
Tycker att Micke gör ett fantastiskt arbete utan vinning eller egoism för att delge alla nya kunskaper om denna
farsot som den moderna människan lider av...Tack Micke!
--------------
Marianne Mård
Ja tack Micke ♥
--------------
Marina Juul
mycke bra gjort micke, vi i familjen ska göra 1 test månad o bara köpa glutenfritt. många av dom sakerna du nämner i filmen stämmer in på oss.MvH Marina
--------------
Lisa Andersson
Jag har provat glutenfritt i några veckor. Har ätit väldigt mycket råa frukt och grönsaker, och lite tillagade
grönsaksrätter. Jag mår fantastiskt bra. Provade att äta en vetebulle häromdan. Inget hände, så jag tillhör väl inte dem som är extremt intoleranta mor gluten. Men, jag ska helt klart fortsätta med min nya kost, för jag mår riktigt, riktigt bra.
---------------
Ann-Louise Lindberg
Glutenfri i lite drygt 2 månader. Jag provade laktosfritt också men det verkade inte göra någon skillnad. Eftersom jag har ätit LCHF tidigare, så är detta lätt. Mår bra, "tom mage" men startade med detta som frisk, så jag har inget att bota.
--------------
Marianne Mård
Jag har en allvarlig reumatisk sjukdom som brukar starta med att man får problem med tarmarna ,och sedan har jag fått benskörhet ,med flera frakturer .Tänk om jag hade blivit rätt behandlat ,från början ..Har varit sjuk i 37 år
--------------
Marianne Mård
Jag gjorde en bentätsundersökning och det visade att jag hade bensörhet ,och har haft flera frakturer SÅ ALDRIG MER GLUTEN FÖR MIG !!
--------------
Diana Hultberg
Ja vi är måååånga som är allvarligt förda bakom ljuset, men det finns ljus i tunneln för den som vill lyssna!
--------------
Micke Skribent
Mätutrustningen Dexa kan inte skilja på Osteoporos (urkalkat skelett) eller Osteomalaci (störd benmineralisering, mjukt skelett). Båda tillstånden uppkommer som följdsjukdom till 98 % av Glutenintolerans/Celiaki, rest 2 % genom olika medicineringar och annat...
--------------
Helene Ekman
det gäller ju allting! ingenstans sägs det att gluten är boven i dramat.. ta bara programmet fråga doktorn! det är inte klokt vad dom ljuger eller e okunniga! tror knappast dom e okunniga, men läkare får ju betalt för medicin dom skriver ut.. skulle vara förbjudet!
--------------
Micke Skribent
...inkompetens av vanliga läkare + döljande av dom läkare som vet....dom vet vad som skulle hända om sanningen kom ut.....
--------------
Anna Lind
Har inhandlat glutenfri mat och redan efter ett par dagar ar min mage inte langre "uppblast" efter maltid. Sa redan efter sa kort tid har jag markt en stor skillnad. Tack for alla tips och information!
--------------
Anna Lind
Inne pa min andra manad nu och mar mycket battre. Men det marks ocksa namnvart om man rakar fa i sig gluten (vilket jag fick uppleva i veckan) ovetande! Mar allmant battre overlag redan och framforallt kanns det skont att veta vad orsaken ar om man blir dalig. Har en bit att ga an men allt har blivit mycket lattare redan!
--------------
Kina Levin
jag har ätit vetefritt och laktosfritt sedan 4 januari - gått ner en massa kilon och krympt en massa centimetrar:O)
- har fått i mig "vanlig" mjökprodukt någon gång och det gillar inte magen - vete aktar jag mig noga för, då jag
blev jättesjuk i hela kroppen när jag testade...
--------------
ALilly Rosebut
Nu har jag varit både gluten å laktosfri sedan mitten av december -10. Ibland känns d helt otroligt, nästan lite
overkligt. Men d e sant. Mediciner, värk å smärtproblematik, trötthet å bristande lust etc e som bortblåst. INGET som jag tidigare provat, ordinerats har varit i närheten av lindring likt detta. Drar inte hela raddan i min
levnadshistoria en gång till här å nu. Men den som e nyfiken lr undrar kan gärna maila mig. Detta fungerar!!!
--------------
ALilly Rosebut
I februari närmare månadens slut hade jag gått ner 16 kg, fasat ut över hälften av mina mediciner. Pigg å
smärtlindrad markant redan första månaden. Idag joggar/powerwalkar jag lätt ett par kilometer! Innan klarade inte mina kol å astma lungor en rask promenad, lr att jag var tvungen att stressa en halv dag. Jag startade som sagt med strikt noll tolerans gluten å laktos runt lucia -10.
--------------
Lisa Andersson
Helt otroligt!
--------------
Anna Lind
Jag har varit gluten fri och lactosfri i 3-4 veckor nu och jag mar mycket battre, inte bara med magen utan ocksa med somn och energi. Slutade roka pa samma gang ocksa sa det hjalper val till ocksa antar jag. Tycker glutenfri mat smakar jattegott!
--------------
Ann-Louise Lindberg
"Be the change you want to se in the world" Jo då, jag är en levande förebild för många. Dom gör som jag gör :)
--------------
Agneta Regina Söderlund
Idag står i Aftonbladet att 18000 barn feldiagnostiserats för laktosintolerans när de i själva verket är
glutenintoleranta. Så forskarna är på spåren..
--------------
Agneta Regina Söderlund
Fler och fler sjukdomar bedöms bero på vitaminbrist av nåt slag men ingen säger något om varför bristen uppkommit.
--------------
Helene Ekman
det börjar skuda i grytan på flera ställen nu.. tror att vi vanliga har kommit dom för nära.. vi vet för mycket.. så nu skyndar dom sig att upptäcka saker som dom vetat om redan för lääänge sedan..Du vet , det får ju inte vara fööör långt från sanningen det som ljugits om, när sanningen en dag hinner ifatt dom.. skandal, skulle vara liiite knepigt att förklara sig för dom då..
--------------
Micke Skribent
..sjukvården är avslöjade så nu är det dags för dom att komma med sanningen i "små " potionsbitar så dom inte blir avslöjade att hållt undan sanningen ända sedan 70-talet.........
--------------
Alexandra Armandsdotter
Nu finns det visst en koppling mellan gluten och cancer iaf..
--------------
Micke Skribent
Det är till 90% därav cancer uppkommer, Gluten visar sig främst när det gäller cancer vanligast som olika former av tarmcancer, bukspottkörtelcancer och lungcancer (rökningen har ju "experterna" hjärntvättat oss med i alla år...)...
--------------
Anna Lind
Intressant! Sa har rokning inte sa stor betydelse for lungcancer som jag trott?
--------------
Micke Skribent
...nej precis..det är ju alltid bra att ha något att förvilla och kollra bort fokus från den verkliga boven....den
rena tobaken har ansetts som medicinalväxt.....det konstiga är att läkemedelsbolagen och läkarna uppmuntrar att köpa nikotinplåster och tuggummi på apoteket....att byta ett beroende mot ett annat...visst påverkar tobaksrök kondis osv.....cigarettindustrin har ju en hel del tillsatser i dom färdiga cigaretterna...
--------------
Kristina Andersson
Det som gynnar folket missgynnar staten och det som gynnar staten missgynnar folket ... Allt för att
läkemedelsbolagen ska tjäna storkovan på att göra folket sjuka till oändliga!!!
--------------
Micke Skribent
Det man inte tänkte på när man introducerade LCHF-kosten var att många struntade helt i det vita
mjölet (GLUTEN) och förtjänsten lades på LCHF att den var frälsaren....Samma gäller Athkins-metoden där många gjorde samma sak och prisade även denna metod....MEN det är hög tid att folket får veta VEM som är den stora boven, nämligen Spannmålet och Gluten....
--------------
Micke Skribent
Tror att maten är den biten vi allvarligt måste ta upp till debatt....för ska detta fortgå...vem ska ta hand om
samhället i framtiden nu när dom spannmålsrelaterade sjukdomarna kryper allt längre ner i åldrarna....barnen som är vår framtid blir allt sjukare..
--------------
Thomas Persson
Blindtarmsinfektion vad beror de på??
--------------
Micke Skribent
Enkelt:Blindtarmen producerar vissa ämnen som ingår i tarmens immunförsvar, 70% av vårt immunförsvar finns i tarmen....en skadad tarmslemhinna, (konstant påverkan/inflammation) resulterar i att blindtarmens utsöndring går på högvarv och att då detta organ kan bli akut överbelastat "(inflammerat") och opereras bort...dom som opererat bort blindtarmen kan i vissa fall få medicinera livet ut......testa "dunkömhet" till höger om navelen...(dunka lätt med fingertopparna eller tryck lätt är du öm eller det gör ont arbetar blindtarmen mot den skadade tarmen)...
--------------
Ann-Louise Lindberg
Alla vill inte bli botade. Hur konstigt det än kan verka, så kan människor få sjukdomsvinster. Först måste man fråga om dom vill bli friska.
--------------
Ann-Louise Lindberg
Det var en franskman en dansk och en svensk som satt tillsammans. Så kom Jesus och erbjöd dom bot. Franskmannen sa att han hade så ont i sin arm. Jesus strök sin han över honom och värken försvann. Dansken sa att han hade sådan värk i sitt ben. Jesus strök sin hand över honom och värken försvann. Så gick Jesus fram till svensken -Du då? Kan jag hjälpa dig med något. Då sa svensken - Rör mig inte för helvete. Jag är sjukskriven.
--------------
Lotta Hanström
Så länge vi bor i denna diktatur kommer det inte bli nån ändring.På någonting.Tröttnat nu
--------------
Micke Skribent
..Tillskott som läkare skriver ut vid benskörhet (Kalcipos+D) fyller ingen annan funktion än att ge förtida
njurproblem (igensättning av kalk)....det är grundorsaken (Glutenintolerans/Celiaki) som måste åtgärdas ! Många läkare är inkompetenta på detta område...
--------------
Helene Ekman
måste höra, jag har fått en massa "finnar" sen jag sluta med gluten, e det kroppen som rensar ut en massa skräp?
--------------
Diana Hultberg
mmm. precis. Jag blev dock av med otroligt mycket fet hy med finnar som kom o gick hela tiden. Jag är inte helt av med det ännu, men riktigt mycket bättre, sen får man hålla koll på om det är nåt annat som kommer fram nu under läkningsprocessen som du inte tålt, men aldrig märkt. När vi har varit så skadade o mått allmänt dåligt av gluten o laktosen i alla mjölkprodukter, så har vi inte haft en chans att se de enskilda ämnena vi inte klarar, e du med ;-)
--------------
Ella Gyllenhak Liss
I have to admit that I didn't think that I had a 'gluten skada'... but I wanted to give this a go anyway. So for the last couple of weeks I have avoided gluten. Yesterday I was at an all day föreläsning, and in the fika pause there were some kanel bullar. I love kanel bullar. So I tried one. Now this may just be a coincidence, but I had stomach ache for hours afterwards... now I am convinced. No more gluten for me..... (unless someone tempts me with a coffee cake or something and I convince myself that a little cake can't do any harm....)
--------------
Lisa Andersson
We are here to make our own mistakes and to learn from that. One has to try and learn for her self. :)
--------------
Agneta Regina Söderlund
Känner HUNGER på ett annat sätt. Inte konstigt egentligen med en friskare mage..
--------------
ALilly Rosebut
Instämmer. D e helt annat att bli/ vara hungrig numera. Känner inte att hungern sätter sig i huvudet längre, blir
inte grinig lr känner mig okoncentrerad så fort jag känner av att d e dags å äta. Å inte vrålar tarmluddet så d
värker heller :D
--------------
Helene Ekman
när tarmluddet vrålar, menar du då när det mullrar i magen som åska, och sen får man en sån knip att man nästan svimmar?
jag har inte heller haft så på flera dagar ja säkert två veckor nu! jippeee =)
--------------
Thomas Persson
Tack för denna sida finns Har räddat min tarm=) stort tack
--------------
Micke Skribent
Tack och lycka till i fortsättningen !
--------------
Diana Hultberg
När vi lägger om kosten från den "vanliga" till glutenfritt så drabbas vi av trötthet det är oundvikligt. Tittar vi
på hela kroppens beteende under en lång tid -flera år av gluten i maten, som kräver kroppens fulla uppmärksamhet av att arbeta med att försöka bryta ner det utan att det går, så kommer i regel olika typer av allergier eller värk o mycket annat fram också. När vi sen utesluter gluten så blir det en total omställning i kroppen och nu kan kroppen helt plötsligt ägna all energi till läkningen istället. Tidigare har kroppen tömt alla sina näringsdepåer bara för att försöka mot arbeta all gluten och den enorma skada den ställer till med. Härav kommer tröttheten men vi måste försöka att hålla ut här och äta våra vitaminer o det extra zinket samt järn. För in mycket grönsaker i kosten dagligen så hjälper det till.
Så roligt att se att vi har fler nya debutanter på väg till en bättre hälsa. :-) Grattis!
--------------
Marianne Mård
Har börjat ändra mina kostvanor ,min mor fick tarmcancer ,oxå min morfarfar fick samma cancer ,så jag löper oxå stor chans att få samma cancer
--------------
Micke Skribent
@Marianne: du har allt att vinna på ett helt Glutenfritt liv...även med åtanke på din mor och morfar. Lycka till !
--------------
Micke Skribent
...skadorna av spannmålet göms undan...jag har flera exempel där patienter dött i tarmcancer och alla besvär innan cancern upptäckts ger en tydlig indikation på Celiaki som sedan utvecklats till cancer....och INGEN läkare kan finna någon orsak...alla håller ihop..
--------------
Agneta Regina Söderlund
"Man får bli sin egen läkare" stod det på min chefs anslagstavla. Han hade också insikter om vad
läkemedelsindustrin gör.
--------------
Micke Skribent
Bageriet Hans & Greta har underbara Glutenfria kanelbullar som nästan är godare än vanliga med Gluten, man hittar dom i frysdisken bland Glutenfritt hos tex Willys, Citygross ibland har Ica Maxi dom också...
--------------
Caroline Engström
Nu har jag ätit glutenfritt i snart 3 veckor.Går bra nu men tyckte det var besvärligt i början.Det här är för resten av mitt liv.Har troligen levt med Celaki i 30 år utan att läkare förstått(eller jag).Jag har litat på provresultat och trott dom är tillförlitliga vilket dom absolut inte är.Vet inte hur många olika magundersökningar jag gjort i mitt liv.Hur min tunntarm ser ut orkar jag inte ens tänka på.
Men nu har jag tack vare Micke tagit ansvar för mitt
liv.Går inte att lita på sjukvården.
Visste att det var illa då jag läst mycket om den så kallade cancervården och myglet inom det.Men det här med gluten kom ändå som en kalldusch.Har lidit i onödan i större delen av mitt liv och det blir man lite bitter av.
Ett ljus i mörktet är att jag iaf har räddat min dotter från att få uppleva samma sak.
Försöker få resten av familjen på glutenfri diet men går så där..men jag är tjurig så det går nog med tiden;)
Äter multivitaminer och zink .Måste nog öka zinket då tröttheten slog ner som en bomb igår.Kan det vara
läkningsprocessen tro? Förutom tröttheten mår jag bra.Magen blir bättre och bättre.Är inställd på att det kommer att ta ett tag..men jag märker redan stor skillnad.Uppblåstheten och halsbrännan är borta.
--------------
Diana Hultberg
@carolin trötthenten är oundviklig i början det går åt så mycket vitaminer nu för att läka tarmen. Men det kommer att vända så småningom. Skönt du slipper halsbrännan o uppblåsheten precis så var det för mig med i början. jag är ju inne på 8 mån utan gluten nu och fortfarande så blir det bättre o bättre :-)
--------------
Micke Skribent
Här är ett klassiskt exempel på hur Statligt styrd bluffmedia (presstöd) lurar och bedrar allmänheten gång på gång med sitt strunt, (så botar du ballongmagen) för att ingen ska uppmärksamma eller förstå vad som egentligen är orsaken....
--------------
Annelie Olsson
hmmm och bindväven blir påverkad av magproblem..som inte kan tränas bort
--------------
Micke Skribent
....vid Glutenintoleransen/Celiakin skadas ju tarmslemhinnan som i sin tur medför en nedsättning i tarmrörelserna vilket ibland kan leda till kraftigt knip eller smärta,mm. Vid träning eller fysisk aktivitet används
magmuskulaturen och man kan på ett enkelt säga att magmuskulaturen "pushar" på tarmen och den avstannande rörelsen och på så sätt upplever man det som "hälsan" återvänder och toalettbesöken fungerar skapligt igen, men....skadorna/skadan på tarmen kvarstår dock fortfarande...tills en kostomläggning sker...
--------------
Caroline Engström
Man ska Skita(ha avföring) MINST 1 gång/dag och den ska vara ljusbrun i färgen.Den får inte se ut som sammanpressade klumpar och den ska komma ut utan större anstängning.Att läkarna tycker att det är normalt med avföring var 4:e dag är ju helt sjukt..lär dom sig inte nåt på utbildningen? Avföring som ligger kvar så länge ruttnar och avger giftér..kroppen blir förgiftad av sitt eget slagg.Prova och kör bil med en banan i avgasröret.
--------------
Helene Ekman
innan jag började med glutenfritt hade jag tvärtom... en kopp kaffe=toabesök, genast.. en portion mat eller en
smörgås likadant.. som vatten! hela tiden.. men det är borta nu! tack och lov!
---------------
Helene Ekman
dessutom börjar jag känna mig MYCKET BÄTTRE nu med glutenfritt och laktosfritt.. ska bara köpa dom där vitaminerna nu när jag får pengar, och zink, ifall det behövs..
---------------
Micke Skribent
När du betalar din läkare en avgift för att få tala med honom, går inte en enda öre av dessa pengar till att
undersöka hur man förhindrar sjukdomar.
Allt går till avbetalning på läkarens Mercedes, avgiften för hans golfklubb etc. Vi har gjort läkarna rika....med
våra krämpor
---------------
Helene Ekman
Jag kanske har gjort rätt då, har inte gått till läkare alls! puh! känns bra!
---------------
Agneta Regina Söderlund
Under åren som sekreterare åt läkarkåren tänkte jag ofta på hur handfallen en doktor var som inte hade journaler från andra läkare tillhands innan de kunde träffa patienten. De bekräftade egentligen bara föregående bedömningar, ev la till fler mediciner. Det bästa för patienten tror jag det vore att träffa en läkare som inte hade några journaler att luta sig emot. Att sätta ut en medicin som ngn annan satt in verkade också vara ngt läkare inte gärna gör.
---------------
Micke Skribent
Visste ni att en svensk läkare har bara åtta timmar näringslära i sin utbildning...
---------------
Agneta Regina Söderlund
Så blir folk sjukare också. Det är nog ett för simpelt ämne man överlåter till dietisterna.
---------------
Thomas Persson
gluten fri pizza inte dålig i magen Weiii kan äta Pizza igen=)
---------------
Micke Skribent
..många pizzerior har lärt sig baka Glutenfritt...hur gott som helst
---------------
Anna Lind
Pannkakor och kladdig chokladkaka smakar lika gott med glutenfritt.
---------------
Helene Ekman
Det har tagit ett tag att ta in allt detta, men NU slog det mig HUR JÄVLA HEMSKT detta är..
Jag menar rent känslomässigt trilla tioöringen ner!
Det är synd om människan sa strindberg! och jag kan inte annat än hålla med!
Fy för den lede vad dom leker med våra liv!
---------------
Micke Skribent
..visst är det så...vi lever i en illusion...falsk verklighet...jag är glad att jag öppnat era ögon så ni kan se
verkligheten som den egentligen är...
---------------
Micke Skribent
Nu kommer det "krypandes", detta har jag redan forskat och insamlat information runt och sammanställt ett
klargörande underlag för under 2010...maten och ADHD...FAST det är Gluten det rör sig om som upphovsman bakom ADHD.
Läs artikeln (dagens medicin) men glöm inte läsa kommentarerna från alla potentiella och vrickade läkare som spyr sin galla över Ulf Wallin.....för att han vågar nämna kosten....
---------------
Helene Ekman
ja, herregud vilka kommentarer! en enda, "en tanke" verkar ha fattat vad som händer!
---------------
Agneta Regina Söderlund
Vad gör en förälder med ett hyperaktivt barn när experten förordar psykofarmaka? hela samhällseliten måste
förändras.
---------------
Lars Lindeberg
Att cancerbehandlingen är ren bluff det kan jag intyga, den dödade min hustru! Medan läkarna och läkemedelsföretagen tjänar pengar och blir rika som troll på detta som de kallar behandling!
De begår mord och kommer undan med det
---------------
Micke Skribent
..mord, mordförsök, journalförfalskning, falska provsvar, sekretessbrott, journalintrång, osv.......inga söt ostar
precis svensk läkarkår när det gäller att dölja inkompetens och egen brottslighet.....fast det gäller förstås inte
alla.....sedan finns ytterst "backupen" från medbrottslingarna på HSAN och Socialstyrelsen
---------------
Micke Skribent
..tomat ska man vara lite försiktig med, jag har omskrivet den i mina dokument, tomaten innehåller "Vasoaktiva aminer" som kan fördröja tarmläkning samt öppna upp för fler allergier och risken att bli multiallegisk om man har Glutenintolerans/Celiaki...ge akt på röda utslag runt munnen och ev klåda i underlivet vid urinering....
---------------
Micke Skribent
Vasoaktiva aminer är aminer, som t.ex. histaminer, tyraminer och fenyletylaminer och som kan påverka blodkärlen....
---------------
Marie Majsan Andersson
Tack Micke då förstår jag varför jag får så sura uppstötningara av de röda tomaterna och paprikan + ketchup..
---------------
Micke Skribent
om du äter Glutenfritt skippa röda tomater, ketchup, röd paprika....använd grön paprika, gula tomater....
---------------
Lisa Andersson
Jag är inne på min 4:e dag som helt glutenfritt, och andra dag laktosfritt, efter en nedtrappningsvecka. Jag mår
prima. Jag har länge förstått att maten har med det mesta i våra liv att göra, och man ska hålla sig frisk, och
gjort stora framsteg. Kör min detoxkur samtidigt, och när den är slut kommer jag inte att återinföra glutenmat.
Glutenproblemen är nya för mig, men ser att det mycket väl kan ha påverkat delar av min familj på ett negativt sätt.
Jag behöver inte nämna några, men de återfinns i listorna som presenteras här.
Det är minsann inte lätt att lägga om kosten för hela familjen, jag har släppt min sambo, han är vuxen nog att ta
egna beslut, men jag berättar för honom om detta. Jag har ju redan inför ekologiskt och närproducerat för nästan hela slanten, och vi gör det mesta själva för att undvika alla e-nummer, men framför allt för att det blir så mycket godare då! Egen majonäs är mycket godare! ;) Och det är roligt att laga mat från grunden med familjen.
Jag kommer att genomföra förändringen långsamt för barnen, fast det är de jag är mest rädd om. För min dotter skulle det gå enklare, men för min son är det svårare. Det kommer säkert att gå, men det kommer ta tid. Jag måste klara av att laga goda alternativ till vad han älskar. Sedan har vi det där med skolan. De lagar däremot väldigt bra mat på skolan, allt ekologiskt, men glutenfritt är det säkerligen inte. Men i alla fall hembakat. Jag börjar med mig själv för att visa att det är kul, gott, att det fungerar och att man mår bättre. Jag kan inte komma med storsläggan riktigt än...
Någon som har några tips hur man gör med familjen? Jag kan inte säga att jag saknar något av det som jag valt bort, men det är svårt med en kille på 6 år som inte märkt några negativa konsekvenser av glutenmat och som inte vill avstå när han blir bjuden på fika hos grannar och kompisar.
---------------
Agneta Regina Söderlund
Tänk om skolmaten ändrades, vilken vinst...
---------------
Lisa Andersson
Tack alla för uppmuntran och feedback och tips! Jag berättar hur det går mer sen. Idag ska mina barn få vara med och baka en glutenfri chokladkaka. Laktosbiten tar jag senare... fast ska börja lite lätt med det med. De dricker sällan mjölk ändå.
---------------
Micke Skribent
Alla ni som förstått att det jag lagt ut är rätt och riktigt , och ni som själva märker resultatet av en Glutenfri
kost...informera alla ni känner, på så sätt kan vi sprida detta budskap till befolkningen !
Vi måste även tänka på barnen som växer upp, dom ska vara vår trygghet i framtiden...men som det ser ut idag blir fler och fler av barnen sjuka i tidig ålder, vem ska då orka ta över efter oss !
Ni förstår säkert att Läkemedelsbolag, Läkarkår och Myndigheter vill att detta hålls undan i största möjligaste mån, det handlar om pengar, prestige, makt, mm...
Mitt budskap till er alla är viktigt !
---------------
ALilly Rosebut
japp, jag kampar på hemmaplan
---------------
Peder R Ekström
jag håller på att fördjupa mig i det och börjar nu se att det finns många att sprida detta till i omgivningen min.
---------------
Thomas Persson
Du gluten fri tränings energi då?
---------------
Micke Skribent
...för det första bör man undvika att pressa och stressa kroppen genom tex träning på gym, detta bör man undvika helt under minst 6 månader när tarmen håller på att läka när Glutenfri kost införts, dels förbrukas en stor mängd Zink under ett träningpass och Zinket behöver kroppen för läkning....
---------------
Micke Skribent
Fibromyalgi är också en sjukdom/tillstånd som direkt kan knytas till Glutenintolerans/Celiaki.
Dom som diagnostiserats för denna sjukdom/ tillstånd och på ordination eller eget bevåg gått över till en strikt
Gluten/Laktosfri kost har märkt tydligt att besvären avklingar och efter en längre tids strikt kost försvinner
besvären nästintill helt.
Dom som efter en besvärsfri tid åter valt att prova Glutenhaltig kost märker att besvären återvänder tämligen snabbt igen.
Vissa Fibromyalgi patienter som förbättrats genom strikt kost kan märka tecken på en liten försämring (sällsynta fall) vid större konsumption av socker eller frekvent användande av livsmedel innehållande sötningsmedlet Aspartam (Light-produkter)
----------------
Agneta Regina Söderlund
Det är det som är problemet, folk tror inte, tror på piller och doktorn.
----------------
Eva Stenback
Instämmer...det är mycket svårt att få folk att förstå....att vi idag är förgiftade och näringsfattiga..dom äter ju
såååå bra mat..suck, suck..
----------------
Micke Skribent
Återigen kommer små portioner av sanning...men inte hela....Läkarkåren och läkemedelsbolagen förstår nog att detta inte går att hålla undan från folket i längden med lögn på lögn...vi lever ju i upplysningens tidevarv...
----------------
Agneta Regina Söderlund
Blir så frustrerad. Sånt slöseri med våra liv. Det som jag handlar nu skulle få plats i en kiosk. Utbudet alltså.
Har renkött och lingon som viktig mat och glädjande är att kokkosmjölk är bra (för det är den väl) men svår göra pannkaka på.
----------------
Micke Skribent
Patienter med Celiaki måste följa en strikt Glutenfri kost hela deras livstid. När kosten har följts i flera år, så
har personer med Celiaki en liknande dödlighet som befolkningen i allmänhet.
----------------
Jonas Lagander
Du borde starta en extern blogg bara för detta ämne.
----------------
Helene Ekman
satt och titta på fråga doktorn, det var en tant Birgitta som satt och berätta i telefon att hon haft problem med
magen i 27!!! år, doktorns råd var ät ljust bröd i stället för mörkt, små portioner ofta, MEN INTE ETT ORD OM GLUTEN!!
----------------
Micke Skribent
....ja jag såg det också bara att djupt beklaga galenskapen i Tv..och den unga tjejen med magbesvär fick rådet att skala frukten innan hon åt den...inte ett LJUD om något annat.....man blir heligt förb.....
----------------
Alexandra Armandsdotter
Läkarna idag får ingen fortbildning.. Den fortbildning dom får står läkemedelsbolagen för..
----------------
Solbritt Mattsson
Nu har jag levt glutenfritt en vecka, det går så bra. Jag försöker få min gamla mor att sluta med detta också. Hon har varit sjuk halva sitt liv och jag försöker få henne att förstå men hon tror mer på "fråga doktorn"
(tv-programmet) än mig. Ska skriva ut utdrag från denna sida så hon kan läsa igenom allt i lugn och ro.Hon är 85 år.
---------------
Anna Lind
Har inhandlat glutenfri mat och redan efter ett par dagar ar min mage inte langre "uppblast" efter maltid. Sa redan efter sa kort tid har jag markt en stor skillnad. Tack for alla tips och information!
--------------
Ann-Louise Lindberg
Nu har jag tagit bort gluten sedan två veckor. Magen känns "tom" midjan är mer markerad.
-------------
Lotta Hanström
Min älskade unge togs det gluten prover på när han var liten. Visade inget.Provade ändå glutenfri kost i 2 mån men ingen förbättring i någon ände.Kanske provade vi för kort tid, men utan diagnos vanlig mat på dagis,,,tacksam att de ställde upp ändå,, Han har haft det jobbigt och jag har slitit som ett djur för att få hjälp till han. Efter flytt till Orust fick vi äntligen rätsida på mycket. Tack vare Inga och Sune på Henåns skola,guld människor, ordnade mycket upp sig. Sedan diagnos på BUP Uddevalla, lätt autism, och efter mångårigt bråk äntligen ordenlig utredning vilket visade celiaki,, quell suprise,,, Nu mår han mycket bättre på alla plan men måste man flytta land och rike runt för att bli tagen på allvar??? Måste det ta hela hans barndom??
------------
Helene Ekman
kan glatt meddela att pappa köpt glutenfritt i dag! tjohooo
------------
Caroline Engström
Nu har jag ätit glutenfritt i snart 3 veckor.Går bra nu men tyckte det var besvärligt i början.Det här är för resten av mitt liv.Har troligen levt med Celaki i 30 år utan att läkare förstått(eller jag).Jag har litat på provresultat och trott dom är tillförlitliga vilket dom absolut inte är.Vet inte hur många olika magundersökningar jag gjort i mitt liv.Hur min tunntarm ser ut orkar jag inte ens tänka på.Men nu har jag tack vare Micke tagit ansvar för mitt liv.Går inte att lita på sjukvården.Visste att det var illa då jag läst mycket om den så kallade cancervården och myglet inom det.Men det här med gluten kom ändå som en kalldusch.Har lidit i onödan i större delen av mitt liv och det blir man lite bitter av.
Ett ljus i mörktet är att jag iaf har räddat min dotter från att få uppleva samma sak.
Försöker få resten av familjen på glutenfri diet men går så där..men jag är tjurig så det går nog med tiden;)
Äter multivitaminer och zink .Måste nog öka zinket då tröttheten slog ner som en bomb igår.Kan det vara
läkningsprocessen tro? Förutom tröttheten mår jag bra.Magen blir bättre och bättre.Är inställd på att det kommer att ta ett tag..men jag märker redan stor skillnad.Uppblåstheten och halsbrännan är borta.
------------
Lisa Andersson
Jag tänker... jag åt ganska "dålig" mat under tonåren. Hade dålig hy och var ofta väldigt nedstämd. Efter gymnasiet började jag äta bättre. Jag började framför allt dagen med betydligt mer frukt och grönt och har alltid ätit relativt nyttigt sedan dess, även om jag unnat mig godsaker oxå. Från 25-års ålder tog jag tag i många andliga bitar och gjorde ett hästarbete med mig själv och mitt dåliga självförtroende. Jag är ju betydligt lyckligare idag, livet blir ju bara bättre och bättre, och det är ju bra. Jag har aldrig, förutom under mina detoxperioder, tagit gluten och mjölkprodukter från min kost. I övrigt har jag varit ganska frisk tänker jag... förutom då jag väntar barn då jag drabbas av Hyperemesis Gravidarium. (MEGAkraftigt graviditetsillamående.) Jag har alltid kopplat min dåliga hy, mina tonårsdeppresioner och mitt grav. illamående till "hormoner". Kan det ha något samband? Jag vet att jag fått rådet att lägga av med mjölk och gluten, och socker, men inte orkat följa det.
---------------------
Helene Ekman
Kan meddela att jag har världens gulligaste handlare här på min ica! han har tagit hem mjukt bröd, hårt bröd,
skorpor kakor och pasta! allting gluten och laktosfritt!
då är det ändå en liiiten ica!
---------------------
Lisa Andersson
Ghee är väl laktosfritt om man gör det ordentligt. För de som är laktoskänsliga.
Jag vill gärna fokusera på att ge och få råd och tips om hur enkelt, roligt och nyttigt det är att välja
glutenfritt!
Igår gjorde jag egna glutenfria kakor/flarn. Finhackade mandlar, och rostade solrös och pumpafrön i lökhackaren.
Blandade skrädmjöl, krossade linfrön och havreflingor och quinoaflingor och lite glutenfritt mjöl med smält smör, (ghee kan man använda om man inte tål laktos) honung, rårörsocker och ganska mycket kakao och rörda och knådade till en jämn smet. Lite bakpulver hade jag och en liten nypa havssalt. (Alltid gott och tar fram smaker väldigt fint.)
Plattade till små bollar på en plåt och Gräddade i ugnen på 200 grader i 4-5 minuter. Det blir "knäckigare" om man
tar sirap istället för honung, men jag ville vara lite nyttigare.
Sen är det kul att läsa på näringsinnehåll på t.ex. hirs och quinoa. Det känns bra att byta ut det mot tidigare
pasta. :) Sesamfrön och linfrön innehåller mycket zink! Bland andra nyttiga ämnen.
---------------------
Caroline Engström
Så äntligen efter 15 år så kan mina smärtor i höfter och bäcken fått sin förklaring.Så även mina sura
uppstötningar.Ska bli spännande det här och se om jag blir bättre nu ..Har ätit glutenfritt i ca 2 veckor förutom
ett felsteg... Åt falukorv som tydligen innehöll mjöl.
---------------------
Helene Ekman
Herregud Micke! Vilken Häftig skola för oss okunniga om GLUTEN!! återigen kan jag bara säga, TOPPEN!!
--------------------
Helene Ekman
nu har jag levt glutenfritt i fjorton dagar... och bara dom fjorton dagarna har fått min mage att funka som den ska! jippeee! kan ju vara skönt att kunna åka bil några mil och inte behöva ta med en toarulle.. ja ni hajar varför den var med i bilen förut!
--------------------
Marie Majsan Andersson
Hej..Jag fick diagnostiserat att jag har fibromyalgi förra året...har haft magkatarr till och från i runt 30
år...Bad min läkare att kolla om det är så att jag är glutenallergiker..men det trodde han inte sa han men..så
talade jag om en del som jag läst här och som blivit hjälpta av att sluta med gluten...Först blev han tyst sedan sa han:: Intressant kan det vara så..Ok du får ta det provet..Tack sa jag så nu ska jag kolla om jag är allergisk mot gluten...Laktos har jag redan slutat med...Har talat om för de mina här hemma att hedanefter bakar jag glutenfritt bröd åt mig..vill inte de äta det så bakar jag i alla fall deras bröd det är slut med att köpa de hemska brödet från affären...TACK för att ni öppnat mina ögon för något jag inte kunde tro....
------------------
Kina Levin Majsan
jag har också haft Fibromyalgi.Ja, jag säger haft, för jag är helt besvärsfri.Dels för att jag använt mej av den
alternativa läkekonsten och dels för att jag slutat med laktos- och vetemjölsprodukter. Kämpa på, med kosten - det lönar sig!
------------------
Solbritt Mattsson
Nej, nu jäklar blir det andra bullar härmed, tack Majsan för att du tipsade om denna sida:)))))Upp till kamp mot läkare som bara följe gamla invanda mönster. Vad var det för blodprov???
------------------
Agneta Regina Söderlund
Jag tycker det här är fantastiskt att få ta del av allt du informerar om. Jag har ingen sjukdom, som jag vet om i
alla fall, men det här är så övertygande att jag tänker på att inte köpa ngt med gluten i. Speciellt som jag jobbat inom vården och kan härleda vissa saker. En läkare i allmänhetens tjänst, är du! Väldigt nedrigt av dem att hålla på så där, men mycket står väl på spel för de som lever på brödindustrin och ffa läkemedelsindustrin.
-----------------
Caroline Engström
Jag är fortfarande lite smått chockad över det jag fick veta av dig när vi talades vid.Trodde inte det var så illa..
Tycker själv att jag är rätt vaken och har koll på det mesta men det här är ju helt otroligt sjukt.Blir fruktansvärt upprörd! Måste bli ett stopp på det här och det fort.
-----------------
Kaj Johan Kullberg
Tack för all information man kan ta del av här. Skulle inte ha trott att man försöker stoppa den, men tydligen är läkemedelsmaffian så mån att kunna behålla sitt grepp om makten och vad vi får veta, enligt dem. Så tack Micke för denna grupp :)
-----------------
Helene Ekman
ok, tack. jag vidarebefordrade ditt svar till pappa.. det var nog egentligen det du var i stället för t.ex. brikanyl
han är ute efter..han har ju kronisk bronkit sedan han hade lunginflamation som barn..
och får penicillin med jämna mellanrum för infektioner i lungorna..
-----------------
Caroline Engström
Var till läkaren(igen) med min dotter på snart 3 å.Trodde så klart att det var bara att be om ett intyg så var saken ur världen.Syns ju hur väl som helst att det inte står rätt till med magen/ungen.(Utslag och svullen mage+ tappar skinn på händer och fötter rätt ofta)Men läkaren kunde inte skriva ut ett intyg till dagis då glutenprovet inte visar någonting.Har en bra läkare och han håller med mig.Men dagis kräver intyg för att servera glutenfri kost.Har försökt ringt förskolechefen nu på morgonen men inte fått tag i henne..Vill bara grina! Får bara hoppas att det går att prata med chefen..för annars vet jag inte vad jag ska göra.Får väl gå till media kanske...Tips? Någon?
------------------
Caroline Engström
Dom ville ta ett prov från tarmen..men då måste dom söva och det är inte riskfritt och speciellt inte på henne då hon förmodligen har Porfyri(pappa och brorsan har) och då tål man inte vissa läkemedel..bla narkosen
------------------
Caroline Engström
Det har ordnat sig.Förskolechefen gick med på glutenfritt.Gissa om en STOR sten just har ramlat från bröstet.:) Tack för all hjälp.
------------------
Micke Skribent
....biopsin är inte heller 100% tillförlitlig, en ny teknik håller på att utvecklas (inte Sverige såklart) där man
ska mäta förekomsten av antikropparna direkt i tarmslemhinnan... jag kommer så småningom att skriva mer om utvecklingen på området...
------------------
Lisa Andersson
Jag är inne på min 4:e dag som helt glutenfritt, och andra dag laktosfritt, efter en nedtrappningsvecka. Jag mår
prima. Jag har länge förstått att maten har med det mesta i våra liv att göra, och man ska hålla sig frisk, och
gjort stora framsteg. Kör min detoxkur samtidigt, och när den är slut kommer jag inte att återinföra glutenmat.
Glutenproblemen är nya för mig, men ser att det mycket väl kan ha påverkat delar av min familj på ett negativt sätt.
Jag behöver inte nämna några, men de återfinns i listorna som presenteras här.
Det är minsann inte lätt att lägga om kosten för hela familjen, jag har släppt min sambo, han är vuxen nog att ta
egna beslut, men jag berättar för honom om detta. Jag har ju redan inför ekologiskt och närproducerat för nästan hela slanten, och vi gör det mesta själva för att undvika alla e-nummer, men framför allt för att det blir så mycket godare då! Egen majonäs är mycket godare! ;) Och det är roligt att laga mat från grunden med familjen.
Jag kommer att genomföra förändringen långsamt för barnen, fast det är de jag är mest rädd om. För min dotter skulle det gå enklare, men för min son är det svårare. Det kommer säkert att gå, men det kommer ta tid. Jag måste klara av att laga goda alternativ till vad han älskar. Sedan har vi det där med skolan. De lagar däremot väldigt bra mat på skolan, allt ekologiskt, men glutenfritt är det säkerligen inte. Men i alla fall hembakat. Jag börjar med mig själv för att visa att det är kul, gott, att det fungerar och att man mår bättre. Jag kan inte komma med storsläggan riktigt än...
Någon som har några tips hur man gör med familjen? Jag kan inte säga att jag saknar något av det som jag valt bort, men det är svårt med en kille på 6 år som inte märkt några negativa konsekvenser av glutenmat och som inte vill avstå när han blir bjuden på fika hos grannar och kompisar.
-----------------
Peder R Ekström
jag håller på att fördjupa mig i det och börjar nu se att det finns många att sprida detta till i omgivningen min.
-----------------
Kristina Wahren Engel
Så kallar läkare detta för hårsäckar i vila (alopecia areata) :/ man kan bli vansinnig för mindre :@
-----------------
Micke Skribent
@Kristina: Många av läkarböckerna i deras utbildning har inte uppdaterats sedan 50-talet..! Och dom måste ju säga något....om inte för att föra dig bakom ljuset...så att du kanske köper salva doktorn skriver ut...
-----------------
Micke Skribent
..många märker att efter stressade situationer eller tillstånd av depression så kan kala fläckar uppträda efter ett
tag...dessa brukar återgå efter 3-6 månader. Vid bla stress så förbrukas Zink och då genom att bla skelettet snor åt sig en stor del och vid brist pga skadad tarm (näringsbrist) finns inga reservdepåer för kroppen utan man kan säga att andra delar får "stryka på foten"....
-----------------
Alexandra Armandsdotter
Läkarna idag får ingen fortbildning.. Den fortbildning dom får står läkemedelsbolagen för..
-----------------
Lisa Andersson
Det viktigaste för staten är att få in pengar. Det viktigaste är inte friska människor, det är inte lönsamt. Trots
sjukdomskostnader så tjänar de enorma pengar på att blunda. Våra skatter gå ju inte ner, och folk får ändå inte den hjälp de behöver. De bollar mest pengar mellan varandra, staten och industrin. Ju fler de avlöna, ju mer pengar till staten. Vad skulle hända om vi alla blev självförsörjande och friska? Inga pengar till politikernas lön. Inga pengar till myndighetsapparaten som mest består av nickedockor som inte kan tänka en enda självständig tanke, fast de tror och beter sig som om de vet allt.
------------------
Micke Skribent
...kosten är A och O ....fungerar inte magen- fungerar inte kroppen- ej heller knoppen.....det är ganska logiskt...
------------------
Helene Ekman
herregud va trist det är att se alla reklamer för chi-san, magmediciner, medicin mot järn-brist etc mm!
Tänk ändå om alla visste detta om gluten! oj oj oj, jag DELAR!!!
------------------
Caroline Engström
Förbannad jag blir! (bild av dermatitis herpetiformis) Min yngsta har haft sånna där utslag..vad tror du läkaren rek...jo, kortison så klart. Använde det aldrig utan försökt minimera gluten så gott det går.Hon äter inte glutenfritt på dagis(än) för man måste ha intyg att hon är glutenallergiker och har inte hittat en läkare som är villig att skriva ett sådant.Proverna visar så klart inget heller....jobbigt:(
------------------
Caroline Engström
Hon är fortfarande lite svälld över magen så jag är helt övertygad att det är gluten hon reagerar på.
------------------
Diana Hultberg
carolin du får göra som jag vi fick inte heller nåt provresultat som visade på mig o min son, jag ringde till
kökschefen o berättade min oro o bekymmer o jag blev så glad att hon valde att tro på mig, men hade hon inte gjort detta hade jag börjat laga mat o skicka med min son utan tvekan. Så stå på dig;-)
------------------
Lotta Hanström
Min älskade unge togs det gluten prover på när han var liten. Visade inget.Provade ändå glutenfri kost i 2 mån men ingen förbättring i någon ände.Kanske provade vi för kort tid, men utan diagnos vanlig mat på dagis,,,tacksam att de ställde upp ändå,, Han har haft det jobbigt och jag har slitit som ett djur för att få hjälp till han. Efter flytt till Orust fick vi äntligen rätsida på mycket. Tack vare Inga och Sune på Henåns skola,guld människor, ordnade mycket upp sig. Sedan diagnos på BUP Uddevalla, lätt autism, och efter mångårigt bråk äntligen ordenlig utredning vilket visade celiaki,, quell suprise,,, Nu mår han mycket bättre på alla plan men måste man flytta land och rike runt för att bli tagen på allvar??? Måste det ta hela hans barndom??
-------------------
Lotta Hanström
Vårat kära livsmedelsverk ger jag inte mycket för. Kung markatta tog för några år sedan in en ört man använder som sötningsmedel någonstans i världen (stevia), kommer inte ihåg var tyvär. Den är mycket sötare än socker och skadar inte kroppen. Fick dom sälja den? Näää den stavades inte aspartam och hela det nogrant uppbyggda mutsystemet skulle havererat. Tragiskt.
-------------------
Alexandra Armandsdotter
Har själv jobbat med medicinsk reklam och varit gift med en läkare.. Har både varit med att anordna och bevista sådana tillställningar som gäst.. Men det är så längesen att det känns som ett annat liv.. Men alltid lärde man sig något :)
------------------
Agneta Regina Söderlund
Puh, allt detta är så uppenbart. Vi i I-länderna harfått mat men förgiftats långsamt av den. Jag reagerar alltid
över sån här reklam. Läkemedelsindustrin tjänar kopiöst på att läkarkåren inte förstår födans betydelse, och
speciellt då gluten.
-----------------
Micke Skribent ....Gluten är värst som direkt skadar tarmen...en skadad tarm påverkas ytterligare av
tillsatser....vid Glutenfritt och tarmen läker märker många att dom plötsligt inte tål det dom åt innan dom gick
över till Glutenfritt......
----------------
Kristina Wahren Engel
Du har så rätt för allt det du tar upp här stämmer till punkt och pricka ! Synd bara att det
inte finns flera som du Micke =( men det är guld värt det arbete du lägger på att hitta sanningen i detta
livsmedelsträsket, mycket värt för många att DU finns !
----------------
Kristina Wahren Engel
Kan inte stämma bättre en det du skriver Micke för kroppen blir försvagad av alla dessa
tillsatser mm ... så kroppen orkar helt enkelt inte att reagera på dessa gifter men är man utan detta ett bra tag så blir kroppen starkare och sen tål man inte dessa livsmedelstillsatser längre utan får starka reaktioner istället !----------------
Micke Skribent
Detta stämmer bra in idag: Jeremia 23:15 Därför säger HERREN Sebaot så om profeterna: Se, jag skall giva dem malört att äta och gift att dricka....
----------------
Micke Skribent ...problematiken för diagnostisering har delvis hängt upp sig på en påstådd "ärftlighet" och
genetiska "markörer" som gjort att man kört fast bitvis inom dessa ramar, det andra problemet är blodprovet som inte är tillförlitligt, ej heller tarmbiopsin, ...det som måste till är att se igenom "trögheten" i diagnostiseringen, dvs lyssna på patienten, se hur denna upplever en Glutenfri kost.....Det finns redan i andra länder en diagnostisering som går ut på att mäta antikroppar direkt i tarmslemhinnan och det provet är näst intill vatten tätt, men det verkar som Sverige inte är intresserade av att ta till sig detta utan kör hellre i gamla "hjulspår" och där kan man misstänka att anledningen kan vara att hålla nere statistiken över diagnostiserade fall....
-----------------
0 comments:
Post a Comment