KAMPANJ - SÄNKT PRIS OCH FRI FRAKT! TOM 15 SEPTEMBER - PASSA PÅ!

0 comments

Passa på! Just nu kampanj med sänkt bokpris (ordpris 189kr/bok) samt fri frakt på böckerna ur serien "de vita gifterna"!
Kampanjen förlängs att gälla tom 15 september eller tills boklagret är slut. (värde 59kr)

Kampanjen hittar du här: www.kunskapskällan.se 

Du hittar även böckerna hos övrig internetbokhandel och kosttillskottsföretag fast då till ordinariepriser ex: Bokus, Adlibris, CDON, Vattumannen, Faktaböcker, Holistic
(Hos respektive internetbokhandel ovan kan du söka både bok 1 & 2)

*Not. Vill du ha recept på gluten och mjölkfri kost rekommenderas boken Sannas Mat som du finner här:

Info:
Bok 1 i serien är "inkörsporten" till ett omfattade uppslagsverk i sjukdomar kopplade till gluten och mjölk. En tegelsten av gedigen information som är den mest kompletta bok i ämnet som någonsin getts ut i Sverige. Den är uppdelad i 7 huvudkaptiel med totalt 119 underkapitel och omfattar 455 sidor.

Bok 2 i serien "de vita gifterna" -Gluten och mjölk tar vid där bok 1slutar och är "nyckeln" till vad det är som ligger till grund och som orsakat explosionen under de sista 100 åren av moderna sjukdomar.Boken bjuder läsaren på en omskakande resa in i de moderna sjukdomarnas värld och vad som är de egentliga och utlösande faktorerna bakom sjukdomarna. Cancer, tarmsjukdomar, neurologiska sjukdomar, psykisk ohälsa, beteendestörningar och mycket mer redovisas här med kopplingar till kosten.Denna bok i serien lämnar läsaren svaren på många frågor och där svaren är uppbyggda på stabila grunder av fakta. Boken omfattar 286 sidor.

Läs Margareta Lundström på kostdemokrati.se och hennes recension av första boken i serien:

GLUTEN OCH MJÖLK

”Jag förstår inte varför så många barn nuförtiden inte tål viss mat”. Så uttryckte sig en kostchef i radio i ett program om skolmaten. ”Det är så många som behöver specialkost, fortsatte hon och antydde att hon trodde att det handlade om någon slags masspsykos.

Om hon hade läst Michael Håkanssons bok
”GLUTEN OCH MJÖLK, källan till moderna sjukdomar” hade hon kanske förstått sammanhanget.
Många känner Michael Håkansson som Micke Skribent med bloggen: gluten-celiaki.blogspot.com.
För mig var Michael Håkanssons en ny bekantskap.

Fler vita gifter
En del av oss har äntligen förstått sockrets negativa effekt på vår hälsa. 
Så kommer det en bok (på 450 sidor) som tar upp hur två andra vita gifter ställer till det i vår kropp, nämligen – spannmålet med sitt gluteninnehåll och den processade mjölken.
Enligt förordet är detta den första boken i en planerad serie om ”de vita gifterna”.

Att de flesta moderna sjukdomar beror på spannmålet, den pastöriserade mjölken och det raffinerade sockret, det är Michael Håkansson helt övertygad om. Vilket han väl argumenterar för i boken med en mängd övertygande fakta. Författaren, har inte bara borrat djupt, han har även tagit ett stort och brett grepp på ämnet.
Boken fungerar bra som uppslagsbok på grund av den tydliga innehållsförteckningen både före varje avdelning och i slutet av boken. Boken innehåller utöver nyttig fakta också ett antal fallbeskrivningar ur livet.

Inte i industrins intresse
Efter läsning av boken, så förstår man att denna typ forskning och grävande som Michael Håkansson fått göra för denna boks tillblivelse, skulle traditionella sponsorer aldrig finansiera. Den står utanför den akademiska sfären och den hotar både livsmedelsindustrins och läkemedelsindustrins intressen och ifrågasätter den officiella medicinska sakkunskapen. Gammelmedia kommer inte att recensera boken av samma skäl.
Men den upplyser oss vanliga människor hur vi påverkas av maten vi äter och vad vi kan göra själva för att slippa vara patienter hela livet.

En hjälp till självhjälp
Att man kan känna sig sjuk och vara sjuk utan att proverna visar på det, det har den medicinska sakkunskapen ofta svårt att inse. Den här boken står på den enskilda människans sida och man kan få både kunskap, tröst, och kanske på egen hand hitta en lösning på sina problem. Man kan ju börja med att utesluta spannmål och se vad som händer. Garanterat inga biverkningar.
Jag tror att alla som läser boken kommer att känna igen något av egna eller andras hälsoproblem
Kan det vara så att de hälsoförbättringar, som vi upplever som äter enligt LCHF, främst kan tillskrivas uteslutandet av bröd (spannmål)? Det är i alla fall en teori som författaren framför.

Inte minst så blir man medveten om och lär sig om alla de komplicerade sambanden i vår kropp. Hur vitaminer och mineraler måste samspela för att hela organismen skall fungera på rätt sätt och vilka följder en rubbning av balansen får.
Med vår reduktionistiska världsbild så vill vi tro att diabetes är en sjukdom, celiaki en annan och depression en tredje. Efter läsning av denna bok kommer vi att inse att det hänger ihop med vad vi stoppar i munnen. Det handlar gluten och mjölk och dess effekt på vår kropp.


Från förädling till GMO
I ett av de inledande kapitlen beskriver Michael Håkansson mycket utförligt hur spannmålet förädlats under århundradet och hur ”förädlingen” accelererat under de senaste 50 åren. Det moderna vetet har få likheter med mormors mors vete och ändå mindre likhet med vetet från den tiden då vi började odla spannmål. På senare tid har vi fått förödande genmanipulerade grödor.
                                         

Spannmålet anpassades till industriell odling med krav på ökad avkastning av standardiserade, lättskördade och härdiga sorter. Till detta kommer att man i raffineringsledet vill ha det lättbearbetat och förstärker gluteninnehållet för att få de önskade bakegenskaperna.

Man glömde dem som skulle konsumera
Det har aldrig ifrågasatts om denna ”förädling” av spannmål var förenat med hälsa hos dem som skulle äta det. Detta har fått katastrofala följder för oss. Det är om dessa följder Michael Håkansson skriver om.
Han förklarar varför och hur gluten och hur processade mjölkprodukter hotar vår hälsa. Det tål att änkas på innan man sätter tänderna i sin baguette.

Glutenintolerans eller celiaki är ett allvarligt och plågsamt tillstånd. Gluten påverkar tunntarmens slemhinna som blir irriterad och tarmluddet förstörs.  Detta får till följd att kroppen inte kan tillgodogöra sig näringsämnen av det följer olika sjukdomssymtom och en rubbning av kroppens egna immunsystem.
Följderna av att inte kunna ta upp näringsämnen är väl beskrivet i boken. Där ser vi hela panoramat av moderna sjukdomar.

Officiellt menar man att 1 % av befolkningen lider av celiaki. Michael Håkansson håller för troligt att det snarare är 50 %,  och menar att det är en av de mest   underdiagnostiserade sjukdomarna. 

Mjölk är inte mjölk är inte mjölk!
När det handlar om mjölk så är det samma sak där. Precis som med spannmål, så är inte den mjölk vi dricker den mjölk som våra förfäder drack.
För det första så är vår mjölk processad både genom pastörisering och homogenisering. Våra mjölkkor mjölkar 300 dagar om året och under stor del av den tiden är kossan dräktig och i slutet av hennes dräktighet innehåller hennes mjölk en stor mängd hormoner. Dessa hormonerna får vi i oss när vi dricker hennes mjölk. Det är plågsamt att läsa om alla de olika hormoner vi får i oss med varje klunk mjölk.

Vilka implikationer detta får beskriver författaren i boken. Han beskriver också hur mjölkprodukter överhuvudtaget påverkar hälsan. Han jämför mjölkkonsumtion i relation till cancerförekomst och i olika länder. Dessutom, desto mer mjölk som konsumeras ju högre frakturrisk. ( det är ju ett erkänt fakta bland benskörhetsforskare att i Norge och Sverige dricker vi mer mjölk än i jämförbara länder och har de flesta benfrakturer hos kvinnor. min anm.)
Författaren beskriver utförligt mekanismen bakom de skadliga effekter som homogeniseringen av mjölken har på våra blodkärl.

Soja
Utöver spannmål och mjölkprodukter tar författaren upp hur förödande soja är för kroppens utveckling och för hälsan. Soja är en produkt som falskeligen marknadsförs och uppfattas av många som en hälsoprodukt. Till råga på allt säljs den som modersmjölksersättning. Soja kan man inte varna nog för så det var bra att författaren även tog upp det ämnet. 


Vitaminer, mineraler och aminosyror
Avdelningen i boken som handlar om vitaminer, mineraler och aminosyror är omfattande och den är en guldgruva. Vitaminer, mineraler och aminosyror har alla en funktion i kroppen hur små mängder de än förekommer och en brist på ett enskilt vitamin, mineral eller aminosyra får negativa följder.
Vi har på senare tid fått lära oss hur viktigt D-vitamin är och även Magnesium. Men här får man lära sig om alla andra viktiga mineraler och vitaminer.

Människor som kommit i kläm
I en del av boken beskriver författaren hur enskilda människor kommit i kläm och skadats i vården och om de processer mot maktfullomliga läkare som författaren engagerat sig i. 

En sak som drabbade mig speciellt att läsa, var om människor som i långa tider varit intagna på mentalsjukhus, som efter att ha uteslutit gluten och i vissa fall mjölkprodukter i kosten kunnat skrivas ut.

Ett annat berörande exempel är att när man skickar vete till hungrande människor i världen så exporterar man samtidigt glutenallergi till dem.

Kan inte låta bli att nämna en text som författaren tar upp från en lärobok för medicine studerande som jag tycker är signifikant för hur den moderna medicinen resonerar.
Där kan man läsa:

”En diabetiker typ 1 har lättare att drabbas av glutenintolerans”.
 ”Barn med ADHD kan i framtiden utveckla glutenintolerans”.
 ”Personer med benskörhet kan utveckla glutenintolerans”

Man vänder helt enkelt på orsak och verkan.

I Michael Håkanssons bok kan man läsa om att alla tre diagnoserna kan vara följdsjukdomar till glutenintolerans. Men det är mer lönande att sälja piller för följdsjukdomar än att ta reda på orsaken till en sjukdom.

Jag har den djupaste respekt för människor som Michael Håkansson, som äger så mycket kunskap och så generöst delar med sig av den. En kunskap som måste ha krävt sin tribut av både tid, arbete och kostnader. Många av hans källor är utländska. Han skriver att haft svårt att få fram fakta i Sverige.
Det är nog fler än Michael Håkansson som har svårt för att få fram fakta i Sverige. Vi är mer konformistiska än vi anar. Vi vill nog gärna tro att vi bor i de bästa av världar. 

Detta är en faktafylld bok, en upplysande bok, en väckande bok, som jag lärt mig mycket av och som jag kommer att återkomma till många gånger.
Köp boken, läs och lär!

 Margareta Lundström  
 --------------------------------------------------



Monica Ramsten från Helsingborg lämnar följande recension av bok 2 i serien:

"Nu har jag läst klart Del 2 av boken, alltså den blå. Här kommer lite axplock och recension av den.
I början av boken tar den upp mycket fakta om vetets uppkomst och hur det "förädlats" ni som är bakgrundsintresserade av spannmål ska absolut läsa den här boken, ni andra ska läsa den också men kan starta lite längre fram i boken och sedan gå tillbaka till bakgrundsfakta.

Otaliga är de sjukdomar som är glutenrelaterade. Ex, sköldkörtelhormonbrist hos barn och ungdomar, bipolär sjukdom, eventuellt schizofreni, colon irritable, tarmcancer och celiaki, chrons sjukdom, migrän kopplat till celiaki och känslighet för gluten.

"Det råder ingen tvekan om att glutenkänsliga oftare lider av ångest och depression i högre grad än friska."

"FINNS ADHD OCH DAMP? "ADHD är ett fullständigt 100% bedrägeri" enligt Fred Baughaman, neurolog, år 1998."

Ovanstående kapitel är mycket intressant och läsvärt, alla lärare och blivande lärare borde läsa detta. Livsviktigt för att de ska kunna ta rätt beslut. Livsviktigt för våra barn som de ska hantera.

En mycket mycket olustig historia är att "läkemedelsbolag utbildar SVENSKA lärare att ge ADHD-diagnoser."
"Skolan är på väg att bli en mental hälsoklinik."
En person att se upp med är VANNA BECKMAN (VARNING) hon får betalt för att hjälpa läkemedelsbolag i Sverige att utbilda lärare i att stämpla barn med ADHD-diagnoser.

OBS "Lärarna är den viktigaste länken i marknadsföringen av amfetaminpreparat." Hm, skulle man alltså kunna kalla svenska lärare för knarklangare. (De som kan tänka själva ingår inte i den här benämningen)
"Pillerpsykiatrin ska in i klassrummen" Hela kapitlet om detta ger en sådan skrämmande bild av hur det är i Sverige att det är värre än den värsta skräckfilm. Den här boken är som en bestseller i deckargenren. (Själv blev jag tvungen att ta en paus i läsandet för jag blev så topp tunnor rasande när jag läste det här.)

Sedan kommer infon om vad Arla nu ska göra för de svenska konsumenterna.

Antidepressiva medel är bara en kassako åt läkemedelsbolagen och är ett enda stort falsarium, som även avhoppade chefer på olika läkemedelsbolag vittnar om.

Och vad tusan gör de med den giftiga myrsyran i höet som ges som foder åt djur, som bevisligen gör så att många får både diabetes, ADHD och allergier.

Sedan myten om högt kolesterol, ytterligare ett intressant kapitel. Ska läsas innan ni besöker er läkare. Varför våra bin dör? Mjölkfritt för de minsta - tips och råd - modersmjölksersättning.

Besök gärna bloggen också: gluten-celiaki.blogspot.com
Här kan ni ställa frågor och författaren svarar på era problem, eller hänvisar till tidigare svar. Känns lugnt och tryggt. Tack Micke Håkansson för en fantastisk sommardeckare som blir till ett livslångt kunnande.

Monica Ramsten

---------------------------------------
Här finns ytterligare en recension gjord av av Aspergersmamman:  http://aspergermamma.blogspot.se/2013/08/boken-om-gluten-och-mjolk-av-micke.html